Bohus Marianne liten 30 7 2015-9808 kopia

Marianne Holmboe

Född i Oslo, Norge. Marianne sjöng i radiokören som barn och började tidigt spela gitarr och piano och skriva egna visor. 1989 började hon dansa orientalisk dans och blev väldigt betagen av den orientaliska musiken. 1995 fick hon kontakt med den irakiska musikern Talal Ismail och hans ensemble Sumer, där hon snart ingick fick sin skolning inom den arabiska musiken. Orkestern spelade in två Cd`s och turnerade i många länder innan den upphörde 2012 då Talal Ismail gick bort. Marianne ingår även i ensemblen Cabarét Oriental som spelar grekisk, kurdisk och arabisk musik.. 2007 reste Marianne till Sevilla för att studera flamencosång under ett år. Sedan hemkomsten i juli 2008, har hon arbetat mycket med flamencogitarristen Emil Pernblad,.och duon gav i oktober 2014 ut Cd´n De Noche. Hon reser regelbundet till Spanien för att vidareutbilda sig i konstformen. Marianne är utbildad musiklärare vid Högskolan för scen och musik i Göteborg. Hon har även verkat som körledare och arrangör. 2007 gav hon ut en Cd med eget material, ”Med Munnen Full Av Jord” i singer/songwriter-stil. 

 

Josefine square

Josefine Liftig

Född i Göteborg, Sverige. Josefine blev redan som liten fascinerad av medeltida, orientaliska och svenska folkmusikklanger, och har hållit det intresset levande genom aktivt och multiinstrumentalt utövande. Hennes musikaliska historia är diger (flöjtist, pianist, dirigent, arrangör), och hon har dansat en hel del – Marianne och hon träffades då de dansade orientaliskt!

 Under sina universitetsstudier i spanska kom Josefine i kontakt med det sefardiska arvet, och för att göra en lång historia kort föll slutligen alla pusselbitarna på plats – det spännande kulturella och tonala släktskapet mellan genrerna ovan lockade till att föra dem samman…

veronika square

Adele Veronika Halten

Veronika är sedan senhösten 2008 vår harpist. Hon har klassisk utbildning från bl.a. Swedish National Orchestra Academy (SNOA), Norges Musikhögskola, Falu Musikkonservatorium, musikkonservatoriet i Paris och Kulturskolan i Trondheim från 12 års ålder. Veronikas erfarenhet som professionell harpist inleddes då hon var 14 år i Trondheims symfoniorkester med dirigenten Ole Kristian Ruud .

Hon har sedan dess spelat både med symfoniorkestrar och i mindre ensembler med repertoar som spänner från medeltid till nutid, från folkmusik till experimentell nyskriven musik, vid sidan av den klassiska repertoaren. Förutom harpspelet dansar, sjunger och trummar Veronika med den äran!

Läs mer om Veronikas bakgrund på hennes egen hemsida: www.harpediemproductions.com