Hem
Home

Gruppens medlemmar
About us

Instrumenten
Instruments

Vår repertoar
Our music

Lyrics

Om qiyan
About qiyan

Spelningar & kommentarer
Gigs and comments

Kontakta oss
Get in touch!

Gruppens medlemmar

Marianne Holmboe  
Född i Oslo, Norge. Marianne sjöng i radiokören som barn, började sedan spela gitarr och piano och skrev egna visor. 1989 började Marianne dansa orientalisk dans och blev intresserad av den musiken. Det utvecklades till att hon även började sjunga orientaliskt, först i musikgruppen Sumer och sedan även i Cabaret Oriental.  

Marianne är också sedan ett antal år tillbaka körledare och arrangör.
Hennes musikaliska äventyr innefattar att hon sjungit romsk-, afrikansk- och balkanmusik, reggae, latinamerikansk folkrock med mera – hon nosar gärna på allt som har folkmusikbotten.
Förutom detta skriver  Marianne fortfarande egna låtar i singer-songwritertradition och släppte nyligen  sin första platta med egna visor, ”Med munnen full av jord”.
Hon har varit i Spanien för att lära sig sjunga flamenco!


Josefine Liftig
 
Född i Göteborg, Sverige. Josefine blev redan som liten fascinerad av medeltida, orientaliska och svenska folkmusikklanger, och har hållit det intresset levande genom aktivt och multiinstrumentalt utövande. Hennes musikaliska historia är diger (flöjtist, pianist, dirigent, arrangör), och hon har dansat en hel del – Marianne och hon träffades då de dansade orientaliskt!
Under sina universitetsstudier i spanska kom Josefine i kontakt med det sefardiska arvet, och för att göra en lång historia kort föll slutligen alla pusselbitarna på plats – det spännande kulturella och tonala släktskapet mellan genrerna ovan lockade till att föra dem samman…
 

Adele Veronika Halten
 
Adele Veronika Halten är sedan senhösten 2008 vår nya harpist. Hon har klassisk utbildning från bl.a. Swedish National Orchestra Academy (SNOA), Norges Musikhögskola, Falu Musikkonservatorium, musikkonservatoriet i Paris och Kulturskolan i Trondheim från 12 års ålder. Veronikas erfarenhet som professionell harpist inleddes då hon var 14 år i Trondheims symfoniorkester med dirigenten Ole Kristian Ruud .
Hon har sedan dess spelat både med symfoniorkestrar och i mindre ensembler med repertoar som spänner från medeltid till nutid, från folkmusik till experimentell nyskriven musik, vid sidan av den klassiska repertoaren. Förutom harpspelet dansar, sjunger och trummar Veronika med den äran!
Läs mer om Veronikas bakgrund på hennes egen hemsida: www.harpediemproductions.com